Швейцарската марка шоколад Toblerone ще направи значителна промяна, а именно да премахне

...
Швейцарската марка шоколад Toblerone ще направи значителна промяна, а именно да премахне
Коментари Харесай

Шоколадът Toblerone сменя логото си – не бил достатъчно швейцарски

Швейцарската марка шоколад Toblerone ще направи забележителна смяна, а точно да отстрани знаковият облик на алпийския връх Матерхорн от опаковката на шоколада си.

Компанията майкат Mondelez International, която е притежател на шоколадовата марка, реалокира част от производството на Toblerone в Словакия – което значи, че шоколадът може да не дава отговор на швейцарската законова формулировка за „ швейцарски “, съгласно швейцарска медия Aargauer Zeitung, представена от Business Insider.

През 2017 година влезе в действие законодателство за отбрана на „ швейцарското “, което изисква всеки хранителен артикул, който се продава като „ създаден в Швейцария “, да доставя 80% от суровините си от страната.

Млякото и млечните артикули с етикет „ създадено в Швейцария “ би трябвало да доставят 100% от суровините си от страната, макар че има изключения за първични материали, които не могат да бъдат създадени в Швейцария – като какаото да вземем за пример.

Законът обгръща и потреблението на швейцарски знаци, в това число тези, които отбелязват географска територия. Такъв е този на опаковката на шоколада Toblerone – лик на връх Матерхорн. Затова се постанова и смяна на логото на опаковката.

Предстоящата смяна в опаковката на Toblerone идва след спорния ход през 2016 година, с цел да се понижат разноските.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР